Vyhledat

 

Technické pokyny pro klasifikaci odpadů

11.4.2018 - Kategorie: EU - legislativa
autor: Petr Miller, přečteno: 162x

Očekávaný dokument zveřejněn

Evropská komise v lednu letošního roku oznámila své nadcházející publikování v "Sdělení o možnostech řešení problému právních předpisů o chemických látkách, produktech a odpadech".

Dokument je k dispozici ve všech jazycích EU, tedy i v češtině, prostřednictvím tohoto odkazu:: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/FR/TXT/?uri=uriserv:OJ.C_.2018.124.01.0001.01.FRA&toc=OJ:C:2018:124:TOC

EuRIC oznámil, že podrobnější analýza obsahu bude poskytnuta během společných schůzek pracovní skupiny EFR ESG / Waste & Chemicals příští týden (19.04).

Z velmi rychlého pohledu vyplývá, že pro HP 14 jsme se zasadili o to, aby biotesty nadále převažovaly nad chemickou analýzou (důležité zejména pokud testovací metoda není vhodná pro rezidua drtiče nebo jiné heterogenní toky odpadu).

Stručný a předběžný komentář Evy Směšné:

V minulosti jsme to připomínkovali a posílali svou pozici na MŽP, tak věřím, že to bude rozumné. Není to závazné, ale určitě doporučující. Je to de facto metodika pro úředníky, aby aplikovali EU odpadové právo stejně, ale nám poslouží k tomu, abychom si tam našli oporu pro řešení (nebo naopak) našich problémů. Např., kdo měl/má /bude mít problémy s domněnkou ČIŽP, že je nějaký odpad znečištěn škodlivinami (př. barvou, olejem, a pod.),  a tudiž musí být zařazen, skladován nebo přepravován jako nebezpečný, zde najde rozumný návod, jak postupovat při zařazování umaštěných součástek nebo plechovek od barev apod.

Dále je tam vývojový diagram jak zařazovat odpady z demontáže AV nebo EEZ

zpět

 
 

© Web4ce s.r.o. 2015 | Provozováno na CMS E4E | Mapa webu

Vyhledat