Vyhledat

 

Mistři a tovaryši

- Kategorie: Jak to vidíme my
autor: Administrátor, přečteno: 160x

Mistři a tovaryši

V dobách dávno minulých mělo řemeslo zlaté dno. To spočívalo v tom, že řemeslu se učili tovaryši u mistrů, kteří byli často moudří a zkušení ale hlavně rozuměli své profesi. Proto aby se mezi ně nedostal nějaký neumětel měli svou profesní komoru, které se též říkalo cech. Ten se mimo jiné staral i o to aby tito řemeslníci měli co nejvhodnější podmínky pro svou práci.

Co však mají dělat mistři v dnešní době, kdy jim úředníci hází klacky pod nohy v podobě tvorby naprosto nesmyslných zákonů,  vytržených z reality života a potřeb lidí?

Asi by bylo dobré, kdyby tito úředníci nejprve vyzkoušeli v praxi přímo v provozu realizaci svých nápadů  za podmínek , které mají mistři k dispozici a z mistrů by se na chvíli stali tovaryši, kteří by měli možnost  se to od nich naučit.

V případě, že by to úředníci nebyli schopni v praxi předvést svým tovaryšům, měli by pochopit, že se bude jednat nejspíše o legislativní zmetek a požádat o pomoc profesní komoru neboli též cech, jak na to.

Všem by se ulevilo mnohým by to   pomohlo  a život ačkoliv je tak krátký na tropení různých hloupostí by byl jistě pro všechny přínosnější a spokojenější.

Proto nabízím svou praxi úředníkům z MŽP k dispozici na neomezenou dobu a budu doufat, že nezkrachuju.

živnostník  Pavel Kačírek - SAM

zpět

 
 

© Web4ce s.r.o. 2015 | Provozováno na CMS E4E | Mapa webu

Vyhledat