Vyhledat

 

Čína to myslí vážně

6.5.2018 - Kategorie: Články z medií
autor: Petr Miller, přečteno: 371x

Veškerý dovoz amerického šrotu z USA do Číny na měsíc zastaven.

Severoamerická jednotka čínské celní inspekční společnosti uvedla, že pozastaví kontrolu nákladů kovového šrotu ze Spojených států od pátku, 4. 5. 2018 na měsíc, čímž zastaví veškerý dovoz amerického šrotu.

Pozastavení přichází v důsledku rozsáhlého zásahu proti znečištění v Číně a přísnější regulace dovozu odpadů. To představuje vážné problémy pro kupce čínského šrotu: Spojené státy jsou hlavním zdrojem kovového šrotu pro Čínu a největším dodavatelem šrotu mědi.

 

Ve vyrozumění zákazníkům ze dne 3. května, čínská certifikační a inspekční skupina (CCIC) Severní Amerika uvedla, že přestane zpracovávat žádosti a vydávat certifikáty pro zásilky šrotu od 4. května do 4. června. V oznámení kontrolní firma uvedla, že od 4. května vyprázdní každý kontejner se šrotem původem z USA, a zkontroluje plastové a jiné nebezpečné odpady, které pošlou k dalším zkouškám.

 

Minulý rok Čína podle oficiálních údajů dovezla celkem 5,74 milionů tun šrotu, hlavně šrotu mědi a hliníku. Dovoz se však v roce 2018 výrazně snížil meziročně, neboť kvóty byly postupně zpřísněny.

Čína dovezla v březnu 50 000 tun měděného šrotu z USA a více než 500 000 tun v loňském roce, což odpovídá 15% sekundární nabídky země.

 

Zdroj: Metalface

 

 

zpět

 
 

© Web4ce s.r.o. 2015 | Provozováno na CMS E4E | Mapa webu

Vyhledat