Vyhledat

 

Čína a USA dosáhly dohody

6.12.2018 - Kategorie: Články z medií
autor: Petr Miller, přečteno: 859x

Čína a USA dosáhly dohody v odvětvích zemědělství, automobilů a energetiky a Čína okamžitě začne uplatňovat tento konsensus, řekl mluvčí vlády.

 

"Čína bude vycházet ze zemědělských produktů, automobilů a energetiky, aby okamžitě uvedla konkrétní položky, na kterých se Čína a Spojené státy dohodly," řekl mluvčí ministerstva obchodu Gao Feng novinářům v Pekingu. "V příštích 90 dnech budeme pracovat v souladu s jasným časovým plánem a plánem vyjednávání v oblastech, na kterých mají zájem obě strany a mají vzájemné výhody, jako je ochrana práv duševního vlastnictví, technologická spolupráce, přístup na trh a obchod."

 

Zatím však neexistuje oficiální a potvrzené prohlášení o tom, co se je součástí dohody, ačkoli americký prezident Donald Trump tweetnul, že Čína již souhlasila se snížením tarifů na americké automobily a Bloomberg ve středu oznámil, že Čína se chystá znovu zahájit dovoz sójových bobů a LNG.

 

Když byl Gao požádán o podrobnosti o dovozních sazebách na auta, zopakoval výše uvedené prohlášení a navrhl sledovat oznámení od tarifní komise Státní rady. Také odmítl komentovat zadržení hlavního finančního úředníka Huawei Technologies Co. ve čtvrtek v Kanadě, kvůli případnému porušení amerických sankcí vůči Íránu. 

 

Čína je plně přesvědčena o tom, že během 90 dnů jednání může dosáhnout obchodní dohody se Spojenými státy, řekl Gao. Čínské a americké obchodní týmy mají dobrou komunikaci a již dosáhly vysoké úrovně konsenzu, dodal.

Zdroj: Metalface 6.12.2018

 

zpět

 

EuRIC
EFR
EFR
 
 

© Web4ce s.r.o. 2015 | Provozováno na CMS E4E | Mapa webu

Vyhledat